Skip links

Aquesta tardor dona un cop de mà al teu sistema immunitari

Quan arriba la tardor, són moltes les persones que se senten cansades, desanimades, entristides o apàtiques.

Share

Quan arriba la tardor, hem de tenir present que venim d’un període en què el nostre cos possiblement ha patit una descompensació provocada per la deshidratació, l’excés de toxines ingerides i l’estrès del sol. Com a conseqüència d’això, el nostre organisme s’intenta regularitzar i consumeix una energia endògena que ens causa flaquesa.

Per altra banda, el descens de les temperatures i l’escurçament de les hores de sol, a més de produir una baixada de la serotonina, fan que el nostre organisme s’hagi de readaptar a nivell endocrí i immunitari.
En el transcurs d’aquesta estació de l’any, el nostre organisme també es prepara per fer front als virus i als bacteris que apareixen en els períodes més hivernals.

“cada persona pateix unes mancances diferents”

Tot això influeix en el nostre sistema cel·lular i hormonal i ens pot fer descompensar metabòlicament. De fet, no ens ha d’estranyar que a la tardor moltes persones pateixin grips intenses, refredats i altres problemes immunitaris, així com que ens caiguin els cabells i reapareixen malalties de la pell com, per exemple, l’acne, els èczemes o la psoriasis, entre altres.

Ara bé, cada persona pateix unes mancances diferents a nivell vitamínic, mineral i antioxidant. No tots acumulem la mateixa quantitat de tòxics (fetge, ronyó, pell i intestins) ni tenim les mateixes dificultats d’absorció, impermeabilitat o intoleràncies. I, evidentment, existeixen diferències significatives entre edat, ritme fisiològic, nivell de vida, nivell d’estrès i genètica, entre altres.

“Així doncs, no té cap sentit que consumim un complex vitamínic, si no coneixem els requeriments i les exigències específiques del nostre cos”

És molt important remarcar que, tot i que una dieta equilibrada i un ritme de son adequat ens hauria d’aportar tot l’arc nutricional necessari per al nostre organisme, diversos estudis demostren que la població pateix un dèficit preocupant de certs micronutrients, una realitat que s’associa al fet que consumim aliments amb uns nivells de nutrients insuficients. Ens estem referint a aquells aliments que es cullen fora de temporada, són transgènics, pateixen manipulacions, es tracten amb pesticides o provenen de cultius massius hidropònics o d’hivernacles.

Un altre factor a tenir en compte és la manera com preparem i cuinem aquells aliments que consumim, així com els perjudicis que poden provocar els anomenats contra-aliments. Ens estem referint a aquelles substàncies que no nodreixen el nostre cos, sinó tot el contrari, ja que ens desnodreixen i ens desequilibren com, per exemple, sucres, productes preparats, alimentació industrial, excés de sal, alcohol, greixos trans, brioxeria, aliments de baixa qualitat, salses, conservants, colorants i estabilitzants, entre molts altres.

“estem mancats de grans grups vitamínic i minerals com la vitamina D o el Magnesi”

Un bon exemple d’això és que nosaltres vivim en un país mediterrani amb sol, una dieta bastant equilibrada i una qualitat de vida alta, però estem mancats de grans grups vitamínic i minerals com la vitamina D o el Magnesi i, a més, patim un dèficit permanent d’àcids grassos, Omega 3, vitamines del grup B, Calç i Ferro. Tan sols això, ja causa una simptomatologia molt alta, com ara un augment d’osteoporosis, vertígens, inestabilitat, estats depressius, insomni, contractures musculars, fatiga física i mental, dolor, problemes de memòria i concentració, mal funcionament intestinal, etc.

“Gràcies a una suplementació personalitzada i adequada, podem corregir algunes d’aquestes mancances i millorar el nostre estat de salut global”

A Maria Cosp t’ajudarem a trobar aquelles vitamines, minerals i/o antioxidants més adequats per cobrir les teves carències.

Maria Cosp

Si voleu veure un protocol complert seguiu-nos a Instagram @farmaciacosp55

Explore
Drag