Skip links

Servei de Dosificació Personalitzada
SPD

El SPD és un servei, que trobaràs a la farmàcia Maria Cosp, el qual consisteix en preparar la teva medicació per una setmana, separada per horaris i dies, en uns dispositius pràctics com ara blisters o bosses.

Tens problemes per preparar els teus medicaments o els d'un familiar?

Saps que la tercera causa de mort als països desenvolupats són les reaccions adverses medicamentoses, sovint fruit d'una mala administració, errors o males combinacions?

A la Farmàcia Maria Cosp t'oferim el Servei de Dosificació Personalitzada (SPD), una solució pràctica i segura per a la teva medicació.

Beneficis del servei:

 • Evita confusions i descuits: La medicació està organitzada per dies i hores, de manera que no hi ha risc de prendre la medicació incorrecta o en un moment inadequat.
 • Millora l’adherència al tractament: El fet de tenir la medicació dosificada facilita la seva presa i augmenta la probabilitat que el pacient compleixi el tractament prescrit pel metge.
 • Augmenta la seguretat del tractament: El SPD ajuda a prevenir errors de medicació, especialment en pacients fràgils o que prenen molts medicaments.
 • Millora la qualitat de vida: El SPD pot alleujar l’estrès i la càrrega que suposa la gestió de la medicació, tant per al pacient com per als seus cuidadors.

Com funciona el SPD?

 1. Conciliació de la medicació: Els nostres farmacèutics revisaran la teva medicació amb la resta de professionals sanitaris que t’atenen (metges, infermeres) per a assegurar-se que no hi ha interaccions medicamentoses ni errors en la prescripció.
 2. Preparació de la medicació: La teva medicació serà dosificada en blisters o bosses, degudament identificats amb el teu nom, la data, l’hora de la presa i la dosi corresponent.
 3. Dispensació i seguiment: El farmacèutic t’explicarà com prendre la medicació de manera segura i efectiva. A més, realitzarem un seguiment periòdic per a assegurar-nos que el tractament està funcionant correctament i que no hi ha cap problema.

El SPD està especialment indicat per a:

 • Pacients polimedicats (que prenen molts medicaments).
 • Pacients amb dificultats per recordar la medicació o per prendre-la a l’hora indicada.
 • Pacients amb problemes de visió o destresa manual.
 • Pacients amb tractaments llargs o complexos.
 • Persones que viatgen amb freqüència.

Contacte

+

Si estàs interessat en el Servei de Dosificació Personalitzada (SPD), contacta amb la nostra farmàcia per a més informació.

Explore
Drag