Skip links

La pell reclama una recuperació

Tornant de l'estiu, la pell reclama una recuperació de la funció barrera. Per què i com fer-ho.

Share

Per què i com fer-ho.

Després de l’estiu de llargues hores de sol, aires condicionats, alimentació inadequada, altes temperatures…. la pell pot perdre la seva funció barrera i entrar en un procés d’ estrés oxidatiu!!!! Segur que us heu adonat que està deshidratada, aspre, poc lluminosa i amb arrugues visiblement més profundes. Ens està demanant AUXILI!

I doncs què ens ha passat? Doncs la resposta és simple: la funció barrera s’ha deteriorat! Ara els virus i bactèries poden entrar amb més facilitat, i no només això, la pell es deshidrata, s’inflama i augmenta la sensibilitat i també el seu envelliment.

Per saber què cal fer, primer repassarem uns conceptes bàsics de la pell. Hem de saber que la funció barrera es troba a la capa més externa de la pell, i està formada per l’acció conjunta de les cèl·lules mortes epidèrmiques  i  també d’una matriu de substàncies grasses. Explicat d’una altre manera seria com si les cèl·lules mortes (corneòcits) fossin maons i la matriu grassa (ceramides entre altres) fos el ciment que sella l’espai  entre cada cèl·lula. Aquesta barrera equilibrada que formen evitarà la pèrdua d’aigua i conservarà l’epidermis.  Una correcte funció barrera és indispensable si volem tenir una pell jove ja que l’efecte dels cosmètics depèn de l’estat de la funció barrera. I no només això, una correcte funció barrera ajudarà a millorar patologies de la pell com ara la psoriasis, la rosàcea, la pell atòpica, etc.

Però que passa durant l’estiu?

La radiació solar provoca l’engruiximent de la capa de cèl·lules mortes com a defensa de la pell davant el dany solar. Com a conseqüència  es desestabilitza i notem una pèrdua transdèrmica d’aigua i també una pell més aspre i sensible.

Ara els patògens i irritants externs tindran viu lliure provocant una pell més sensible i inflamada. També notarem que s’altera la composició de la matriu grassa i els nivells d’oxidació estan pels núvols!

Per saber què cal fer, primer repassarem uns conceptes bàsics de la pell. Hem de saber que la funció barrera es troba a la capa més externa de la pell, i està formada per l’acció conjunta de les cèl·lules mortes epidèrmiques  i  també d’una matriu de substàncies grasses. Explicat d’una altre manera seria com si les cèl·lules mortes (corneòcits) fossin maons i la matriu grassa (ceramides entre altres) fos el ciment que sella l’espai  entre cada cèl·lula. Aquesta barrera equilibrada que formen evitarà la pèrdua d’aigua i conservarà l’epidermis.  Una correcte funció barrera és indispensable si volem tenir una pell jove ja que l’efecte dels cosmètics depèn de l’estat de la funció barrera. I no només això, una correcte funció barrera ajudarà a millorar patologies de la pell com ara la psoriasis, la rosàcea, la pell atòpica, etc.

Ara segur que ja sabeu què cal fer:

1º PAS: Exfoliar la pell per eliminar l’excés de cèl·lules mortes: Sempre adequat al tipus de pell i patologia.

2º PAS: Reconstruir i reequilibrar la matriu grassa i rehidratar: El tractament serà diferent si la pell és grassa o bé seca.

3º PAS: Tractament antioxidant: apte per tot tipus de pells.

RESULTAT: PELL LLUMINOSA, FINA, DESOXIDADA, CALMADA I PREPARADA PELS TRACTAMENTS POSTERIORS

“Des de la Farmàcia Maria Cosp us proposem aquests principis actius dins la vostre rutina de tractament:”

1º PAS: EXFOLIACIÓ: Amb els coneguts Alfa Hidroxiàcids (AHA’s). Són una família molt gran de substàncies que eliminarán l’excés de cèl·lules mortes i per tant promouen la renovació cel·lular, redueixen arrugues i taques i també disminueixen visiblement els poros dil·latats. En especial volem parlar de les propietats de dos AHA’s:

  • L’extracte de pinya d’alta qualitat té propietats com a AHA i com a peeling enzimàtic d’ús diaria. Està indicat per les pells sensibles i es pot utilitzar matí i vespre. Podeu trobar aquest AHA a l’aigua miscel·lar Aha d’Algēmica.
  • L’Àcid Glicòlic és molt conegut dins la família dels AHA’s. A més a més de potent exfoliant té propietats demostrades científicament en la disminució de les taques causades pel sol i l’edat. Així podem trobar aquesta substància combinada amb altres despigmentants per un bon protocol regenerador i antitaques. El nostre consell seria la novetat de Cantabria labs: Neoretin Discrom Control. Aplicat nits alternes segons tolerància primer, per continuar com a tractament cada nit.

2º PAS: REHIDRATAR I RECONTRUIR LA MATRIU GRASSA:

En aquest cas escollirem productes que continguin:

  • Olis vegetals rics en omega 3,6,9 i amb potent acció antiinflamatoria i antioxidant. Estem parlant de les propietats cosmètiques de l’oli de cannabis present en la crema X24 d’Algēmica. Aquesta crema té una potent acció reparadora, antioxidant, calmant i purificant gràcies als altres ingredients que la formen com ara l’extracte de la flor d’Edelweisse, l’oli de jojoba i la Vitamina E. Apte per tot tipus de pells.
  • SCA (Growth Factor Tecnology). És una patent d’origen mèdic rica en factors de creixement que actua directament sobre les cèl·lules encarregades de sintetitzar col·làgen i elastina. Té la capacitat de reparar i estimular les cèl·lules envellides aconseguint que es comportin com a cèl·lules joves i puguin sintetitzar col·làgen i elastina de qualitat. Per tant té una potent acció regeneradora, antioxidant i antienvelliment. Trobarem la patent SCA a tota la linia Endocare de Cantabria Labs i en especial us volem recomenar les ampolles Endocare Radiance ja que tenen un alt contingut en Vitamina C d’acció perllongada. Trobareu diferents presentacions segons el tipus de pell (seca, normal o grassa).

3º PAS: ANTIOXIDANTS:

Tot i que ja hem aplicat externament molts antioxidants sempre serà òptim un tractament oral ja que aconseguirem un efecte antioxidant de manera general a tot l’organisme. La nostra recomanació serà:

  • Vitamina C: Sempre escollirem una vitamina C d’alta qualitat i si va combinada amb altres antioxidants encara millor. A més a més de l’acció antioxidant tindrà una acció antienvelliment (activació de la formació de col·làgen) i potenciadora de les defenses entre altres. El nostre consell seran les càpsules Algēmica amb vitamina C, Tè verd i Zinc (vitC5): tractament d’alta absorció amb una potent i sostinguda acció antioxidant.
  • CoEnzima Q10: És un potent antioxidant que el cos produeix de manera natural pel creixement i manteniment de les estructures del nostre cos. També participa en la producció d’energia doncs és útil en la millora de la fatiga. S’ha estudiat que els nivells baixen conforme envellim i també en el cas de les persones que prenen “estatines” per tractar el colesterol. La nostre proposta serien les càpsules N23 Cofactor Forte d’Algēmica ara que tornar a la rutina necessita aquesta energia extra.
  • Fernblock: És una patent de la marca Cantabria Labs que prové de l’extracte estandaritzat de Polypodium Leucotomos amb una potent acció protectora, antioxidant i reparadora. Els seus principis actius tentn estudis d’eficàcia sobre les quatre radiacions (UVB, UVA, Visible i IR) i eviten tan les lesions immediates (cremades solars) com les que apareixen amb el pas del temps (fotoenvelliment, taques, al·lèrgies i fins i tot càncer de pell). És un compost molt recomanable en aquells casos on l’exposició solar és diària i perllongada.

Ja heu vist que les substàncies antioxidants solen tenir múltiples accions beneficioses, doncs us animem a escollir la que més s’adapti a les vostres necessitats.

Si voleu veure un protocol complert seguiu-nos a Instagram @farmaciacosp55

Explore
Drag